.
Uw dier

FRESH RECIPE


Met het FRESH RECIPE 80/20 logo geeft BF®Petfood aan dat voor het maken van haar premium en natuurlijke droogvoeding geselecteerd versvlees wordt gebruikt, scharrel of biologisch, wat na controle gedroogd tot vleesmeel wordt vermalen. Om aan te geven hoeveel dierlijke en plantaardige nutriënten er gemiddeld in het BF®Petfood verse basis recept gebruikt wordt, hanteert BF®Petfood het FRESH RECIPE 80/20 logo. Het logo, onderdeel van het Groengarantie label, garandeert tevens een optimale en uitgebalanceerde premium voeding waarbij eiwitten, vetten, oliën en vitaminen een dierlijke en/of plantaardige oorsprong hebben van zeer goede kwaliteit.

Kwaliteit.
De natuurlijke producten van BF®Petfood voor hond en kat bevatten puur en alleen premium en zuivere ingrediënten, met als grondslag 'respect voor dier, natuur en milieu'. Naast "puur" is het van belang dat alle dierlijke en plantaardige grondstoffen van goede kwaliteit zijn. Met name vlees, zalmolie en kruiden zijn essentieel voor onze natuurlijke voeding voor hond en kat.

De meeste brokvoeding voor honden en katten bevat bijv. kippenmeel of vleesmeel wat afkomstig is van een fabrikant die slachtbijproducten verwerkt, waar men gebruik maakt van verhitting met hoge temperaturen en chemische conserveermiddelen. Het geselecteerde scharrrel of biologische versvlees voor onze BF®Petfood brokvoeding wordt na controle gedroogd en tot vleesmeel vermalen. Hierdoor blijven de voedingstoffen beter behouden. Deze speciale verwerking is onderdeel van ons Groengarantie label. Voor het BF®Petfood biologisch natvoer en onze houdbare vleesvoeding gebruiken we vers vlees wat na het slachten binnen zeer korte tijd verwerkt wordt voor deze producten.

Daarnaast wordt er bij onze geextrudeerde brokvoeding gebruik gemaakt van een lagere bereidingstemperatuur, vergeleken met andere geextrudeerde brokvoeding merken, namelijk 110°C. Bij de geperste brokvoeding ligt de bereidingstemperatuur rond de 70°C.

De gebruikte zalmolie wordt koudgeperst van duurzame en verse pacifische zalm, is rijk aan omega 3 vetzuren, bevat optimale EPA/DHA waarden, is sterk geconcentreerd en vrij van zware metalen, PCB's en dioxines.

De toegevoegde natuur- en echinacea kruiden ondersteunen de vitaliteit, vertering en het afweersysteem.

Te veel vlees (te veel eiwit).

Het is een trend. Honden en kattenbaasjes geven hun dier soms (te) veel vlees, of het nu om brokvoeding gaat met te veel vlees en eiwit of dat het om verse kipfilet of ander vers spiervlees gaat. Meer vlees is niet persé gezonder voor honden. Honden zijn geen wolven: ze kunnen bijvoorbeeld wel zetmeel verteren, wat een wolf niet kan. Bovendien hebben ze een volledig ander leven. Toch zie je steeds meer merken en producten met soms meer dan 2 of 3 keer zoveel dierlijk eiwit dan aanbevolen. Diervoedingsdeskundigen Plantinga, Corbee, Overgaauw en Botter zijn dan ook geen voorstander van de trend. Want een te hoog percentage dierlijk eiwit kan volgens hen leiden tot diverse klachten. Het verteringsstelsel krijgt bij te veel eiwitten te weinig tijd om de vele eiwitten te verteren wat bijv. dus diarree kan veroorzaken.

Daarnaast heeft de productie voor onnodig veel extra dierlijke eiwitten impact op het milieu. Er is namelijk veel energie, voeding en water voor nodig waardoor de beschikbaarheid van dierlijke eiwitten voor mensen ook nog eens onnodig onder druk kan komen te staan.

BF®Petfood advies.
Het is een feit dat onze hond en kat dierlijke eiwitten nodig hebben. Maar meer is niet per definitie beter. BF®Petfood honden- en kattenvoeding is uitgebalanceerde voeding die alle belangrijke voedingsstoffen bevat die een hond en kat nodig hebben. BF®Petfood werkt echter niet met te hoge eiwitdiëten, maar kijkt naar de huidige behoeftes van uw hond en/of kat.

De European Pet Food Industry Federation (FEDIAF) adviseert over hoge eiwit en vet percentages het volgende: “For the time being it is prudent to give credit to the model studies and avoid dog foods with protein or fat levels above medium values.

Advisering (richtlijn):

  • Puppy’s en kittens - Om te groeien in een gezond tempo, wordt bij puppy’s een eiwit percentage van 28-32% geadviseerd en bij kittens gemiddeld 34% eiwit.
  • Zwangere en zogende huisdieren - Zogende honden en katten moeten een hoger gehalte aan goede eiwitten hebben ter ondersteuning van de gezondheid. Bij zwangere en zogende honden wordt een eiwitpercentage van 30-32% geadviseerd, terwijl gemiddeld 30% eiwit geadviseerd wordt voor zwangere en zogende katten.
  • Zieke of gewonde honden en katten - 28-32% eiwit voor honden en 30% eiwit voor katten.
  • Prestaties en werkhonden – Het menu voor de actieve hond moet rijk zijn aan eiwitten en vetten en geringer aan koolhydraten. Eiwit bevordert spierkracht, ontwikkeling en verbranding. Presterende en werkende honden adviseren we 30-32% aan eiwit.

Algemeen advies: Bij gedroogd volwassen hondenvoer voor middelgrote en groter rassen wordt een gemiddelde van 24-32% aan eiwit geadviseerd, bij volwassen hondenvoer voor kleinere rassen wordt een gemiddelde van 30-36% aan eiwit geadviseerd, bij de oudere senior hond 21-27%, voor puppy’s 28-32% eiwit, bij katten 28-36% en kittens gemiddeld ca. 34-36% aan eiwit.

Voor meer informatie of een voedingsadvies kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag.

Consumentenservice en directie.


BIOFOOD DIERVOEDING BV.
Aka BF®Petfood

Mail: info@bfpetfood.nl
Tel: 0512-541920

Bijlsma Quality Petfood (BiQfood) is de overkoepelende onderneming welke handelt in natuurlijke en biologische diervoeding onder naam en logo BF® Petfood. De biologische producten bevatten tevens de merknaam Biofood® Bekijk hier onze Algemene verkoopvoorwaarden.
Deutch
Frans
English
Nederland
Nederlands
Nederlands
Tel.: 0031 (0) 512541920 info@biofooddiervoeding.nl winkels login certificaat zoeken