.
Verzorging

Voedingwijzer

Voeding informatie

 • Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.
 • Bewaren droogvoeding.
  Brokvoeding kunt u het beste koel en droog bewaren. Dit doet u of in de zak zelf (goed afsluiten bijv. dichtplakken) of in een voerton/container. TIP: Een kleinere bewaardoos of in glazen potten (makkelijk schoon te houden) kan ook handig zijn, zodat je een kleine voorraad hebt voor bijvoorbeeld een week en de voeding zo min mogelijk in aanraking komt met zuurstof, vocht en licht, wat de houdbaarheid en smaak kan beïnvloeden. Deze kunt u af en toe bijvullen vanuit de bewaarton of zak.
  Een voerschep is aan te bevelen. Vermijd het mengen van oude en nieuwe voeding. De meeste brokvoeding is 12-18 maanden houdbaar vanaf productie. Bevriezen is ook nog een optie (max 6 maanden). We raden aan om het in kleinere zakjes in te vriezen, zodat je er gemakkelijk een klein stukje uit kunt halen als dat nodig is.
 • Overgewicht.
  Uit onderzoek blijkt 44% van de honden en 60% van de katten te dik zijn. Misschien niet zo extreem dik, maar dik genoeg om er flinke nadelen van te kunnen ondervinden. Als een kat te dik is, heeft dat eigenlijk maar één oorzaak: hij of zij krijgt meer energie binnen dan hij verbruikt veroorzaakt door en/of teveel tussendoortjes en/of te veel voeding eet en/of te weinig beweging of een combinatie van deze. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Na castratie of sterilisatie is het verstanding om voeding te kiezen met een lager energie- en vetgehalte, voldoende vezels en vooral eiwitrijk (zie Control Kat). Menige huiskat beteed vaak onvoldoende tijd aan jagen om alle calorieën te vebranden. Het energiepijl van gesteriliseerde / gecastreerde katten daalt en hun eetlust stijgt. Het is dus verstandig om de Control voeding in meerdere porties te verspreiden over de dag. Zorg tevens voor voldoende beweging (bijv spelen met de kat).
 • Schildklier.
  Een te snel werkende schildklier, ofwel hyperthyreoïdie, komt vaak voor bij katten vooral bij oudere katten. Een te traag werkende schildklier (inactief) zien we bij de kat zelden welke niet te genezen is. Hiervoor is medicatie nodig en regelmatig het bloed testen. Omdat de schildklier niet goed werkt zie je bij deze katten vaak overgewicht. Speciale voeding kan dit schildklier probleem niet verhelpen en wij adviseren voor het overgewicht probleem Control kat. Gaat het om overactieve schildklier (hyperthyreoïdie: hyper actief) dan is hier medicatie en jodium arme voeding nodig (zie Senior). Onze BIOFOOD bio natvoer menu’s voor de kat zijn jodium arm. Let op: Veel katten met schildklierproblemen hebben ook beginnende nierproblemen (meestal ten gevolge v/h schildklier probleem). De Senior voeding heeft een aangepast eiwit gehalte die ook bij katten met beginnende nierproblemen gegeven kan worden. Deze bevat namelijk minder eiwit en fosfor die de belasting voor de nieren ontlasten en bijdragen aan het gezond houden van de nieren. Daarnaast adviseren we ons bio natvoer vanwege een laag eiwit gehalte, waarvan de kwaliteit zeer goed is, en wat hoog vochtgehalte heeft de nieren ondersteunt.

Bijlsma Quality Petfood (BiQfood) is de overkoepelende onderneming welke handelt in natuurlijke en biologische diervoeding onder naam en logo BF® Petfood. De biologische producten bevatten tevens de merknaam Biofood® Bekijk hier onze Algemene verkoopvoorwaarden.
Deutch
Frans
English
Nederland
Nederlands
Nederlands
Tel.: 0031 (0) 512541920 info@biofooddiervoeding.nl winkels login certificaat zoeken