.

Vetten & Olie

VERNIEUWD: Onze originele BF®Petfood vloeibare OMEGA+ producten zoals Vloeibaar schapenvet, Schotse zalmolie en Probiotica zijn voortaan verkrijgbaar in recyclebare knijpflacons. Meer informatie vind u hier.

Elke hond heeft een specifieke energiebehoefte welke gerelateerd is aan zijn natuurlijke energie. Vetten zijn de voornaamste bron van energie. Het vetmetabolisme van de hond gaat zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie. Daarnaast is vet ook een smaakmaker en belangrijk bij het transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. De BF®Petfood "koude" en originele vetten als vloeibaar schapenvet, zalmolie en schapenvet zalm bonbons bevatten omega vetzuren 3, 6 en 9 die honden en katten niet zelf kunnen aanmaken, die ondersteuning bieden aan huid, vacht, eetlust, vertering, voedselopname en gewrichten. Gezonde koolhydraat-arme en graan- en glutenvrije toevoeging op de gangbare voeding van hond en kat (zie zalmolie). > Scroll naar beneden voor meer informatie.   

Omega+ Probiotica
meer informatie
OMEGA+ Schotse Zalmolie
meer informatie
OMEGA+ Vloeibaar schapenvet
meer informatie
Schapenvet Souplesse
meer informatie
Schapenvet Knoflook mini
meer informatie
Schapenvet Knoflook maxi
meer informatie
Schapenvet Zeewier mini
meer informatie
Schapenvet Zeewier maxi
meer informatie
Schapenvet Pens maxi
meer informatie
Schapenvet Zalm maxi
meer informatie
Schapenvet Zalm mini
meer informatie

Informatie

Zalmolie

BF®Petfood zalmolie is koudgeperst* van Schotse zalm en is een gezonde toevoeging aan de dagelijks voeding van hond en kat. Schotse zalmolie is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren en bevat optimale EPA/DHA (8,5%/9,8%) waarden**. Hoog geconcentreerd pure zalmolie en dus zuinig in gebruik en niet vermengd met andere (goedkopere) visolie. Voor alle honden- en kattenrassen.

*Koud persen van zalm vindt plaats op lage temperatuur, waardoor de voedingswaarden in de zalmolie bewaard blijven en zorgen voor een optimale werking. Hierdor ontstaat tevens een sterk geconcentreerde zalmolie, waardoor de dosering kleiner is dan bij niet-koudgeperste zalm- en visolie. Veel zalm- en visolie worden gemaakt door de vis te koken met als groot nadeel dat deze een veelvoud aan verzadigde vetzuren bevat en dus niet dezelfde resultaten geeft.

**De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), die te vinden zijn in vette koudwatervis zoals zalm, makreel en tonijn.

BF®Petfood zalmolie:

-koudgeperst uit verse zalm.
-hoog geconcentreerd en dus zuinig in gebruik.
-niet vermengd met andere (goedkopere) visolie.

BF®Petfood Zalmolie ondersteunt:

  • huid en vacht;
  • stofwisseling;
  • hart en bloedvaten;
  • eetlust (moeilijke eters);
  • vertering;
  • gewrichtsfunctie.

BF®Petfood zalmolie en vloeibaar schapenvet kunt u als smaakvolle dressing over het (droge) voer van uw dier heen gieten of apart voeren.

TIP: De verpakking en manier van bewaren heeft een belangrijke invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van koudgeperste olie en dus ook op de werking van het voedingssupplement. Als zalmolie niet goed wordt bewaard wordt ook de kwaliteit aangetast. Alle koudgeperste oliën, waaronder zalmolie, moet je koel en donker bewaren en luchtdicht afgesloten houden.

Vooral de flacon luchtdicht afsluiten is belangrijk om de kwaliteit van het voedingssupplement in stand te houden. Bewaar gevoelige oliën zoals zalmolie in een koelkast bij 5-10 graden. Het bijzondere aan zalmolie is dat je het ook kunt invriezen. Op deze manier is zalmolie tot 6 maanden houdbaar en kan het zolang als voedingssupplement gebruikt worden.

Schapenvet bonbons

De BF®Petfood schapenvet bonbon is een premium en puur product zonder chemische toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen en zorgt voor een aanvulling op het dagelijkse eetpatroon. De BF®Petfood schapenvetbonbon is geschikt voor alle hondenrassen, van puppy tot volwassen hond. Het schapenvet is afkomstig van schapenvlees wat geschikt is voor menselijke consumptie die met een lage bereidingstemperatuur wordt verwerkt zodat de kwaliteit en werking van het schapenvet gewaarborgd blijft. Schapenvet smelt reeds bij 35 graden en BF®Petfood schapenvet bonbons kunnen daarom onder lage temperaturen geproduceerd worden.

BF®Petfoodl schapenvet ondersteunt huid, vacht en de maag- of darmwerking. Schapenvet is een product dat de maag- en darmflora ondersteunt wat stimulerend kan werken bij de opname van voedingsstoffen.

Schapenvet bevat ongeveer 58% verzadigde vetzuren en ongeveer 32% enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Vet is een smaakmaker en belangrijk bij de transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. Daarnaast gaat het vetmetabolisme van de hond zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie.

BF®Petfood schapenvet bonbons bevatten vitamine A en vitamine D:

Vitamine A: ondersteunt huid, vacht en de afweer van het lichaam.
Vitamine D: ondersteunt botten, spieren, tanden en de afweer van het lichaam.

De BF®Petfood schapenvet bonbons ondersteunen:

  • huid en vacht.
  • darmflora.
  • botten, spieren en tanden.
  • smakelijkheid van de dagelijkse voeding (moeilijke eters).

Ook geschikt voor honden met een voedselallergie die een dieet krijgen op basis van lamsvlees.

Knoflook (kwaliteit uit Spanje) in de juiste dosering is veilig, smaakvol en gezond voor iedere hond. Knoflook heeft voortreffelijke eigenschappen, maar ook hier geldt de regel die voor alle kruiden van toepassing is: meer is niet beter.

Elke BF®Petfood schapenvet bonbon variant (zeewier, pens, zalm, knoflook en souplesse) heeft zijn eigen samenstelling en bijbehorende ondersteuning. De maxi bonbon bevat ca 56 kcal per bonbon en de minibonbon ca 28kcal per bonbon.

BF®Petfood oliën en vetten zijn natuurlijk en bevatten geen chemische toevoegingen. Beide kunt u door het (droge) voer mengen van uw dier of apart voeren.

BF®Petfood vloeibaar schapenvet en schapenvetbonbons zijn gepatenteerde en geregistreerde petfood producten met een unieke samenstelling op basis van hoogwaardige ingrediënten.]

Bijlsma Quality Petfood (BiQfood) is de overkoepelende onderneming welke handelt in natuurlijke en biologische diervoeding onder naam en logo BF® Petfood. De biologische producten bevatten tevens de merknaam Biofood® Bekijk hier onze Algemene verkoopvoorwaarden.
Deutch
Frans
English
Nederland
Nederlands
Nederlands
Tel.: 0031 (0) 512541920 info@biofooddiervoeding.nl winkels login certificaat zoeken