.
Verzorging

Voeding

Natuurlijk het beste voor dier, mens en milieu.

Bij elke kattenvoeding bepalen de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen de kwaliteit van het product. BF®Petfood heeft voor iedere kat de juiste voeding, van droogvoer (geëxtrudeerd / krokant) tot vleesvoeding in diverse varianten. Scroll naar beneden voor meer informatie.
DROOGVOER (KROKANT)
meer informatie
NATVOER
meer informatie

Informatie

waar men gebruik maakt van verhitting met hoge temperaturen en chemische conserveermiddelen.

Het geselecteerde versvlees voor BF®Petfood wordt na controle gedroogd en tot vleesmeel vermalen. Hierdoor blijven de voedingstoffen beter behouden. Deze speciale verwerking is onderdeel van ons Groengarantie label.

Daarnaast wordt er bij onze geextrudeerde brokvoeding gebruik gemaakt van een lagere bereidingstemperatuur, vergeleken met andere geextrudeerde brokvoeding merken.

De gebruikte zalmolie wordt koudgeperst van duurzame en verse pacifische zalm, is rijk aan omega 3 vetzuren, bevat optimale EPA/DHA waarden, is sterk geconcentreerd en vrij van zware metalen, PCB's en dioxines.

De toegevoegde natuur- en echinacea kruiden ondersteunen de vitaliteit, vertering en het afweersysteem.

Eiwitten.

Eiwit is een van de belangrijkste bouwstoffen voor het lichaam van de kat. Een kat heeft dierlijke eiwitten nodig voor een optimale groei en herstel van huid, vacht, spieren e.d. Eiwitten bevatten essentiële aminozuren die de kat zelf niet kan aanmaken. Het pure vlees dat wordt gebruikt in onze natuurlijke en biologische producten zijn afkomstig uit precies dezelfde voedselketen als het vlees dat wordt aangewend voor menselijke consumptie.

Vetten.

Vetten zijn naast smaakmakers, essentieel voor een gezonde huid en vacht, belangrijk bij de transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. Vetten leveren essentiële vetzuren die voor uw kat de voornaamste energiebron zijn. Het pure vlees dat wordt gebruikt in onze natuurlijke en biologische producten zijn afkomstig uit precies dezelfde voedselketen als het vlees dat wordt aangewend voor menselijke consumptie.

Vitaminen en mineralen

Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid en bijdragen aan een goed energieniveau. Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor groei, onderhoud en functioneren van het lichaam en voor het ondersteunen van de weerstand. De kat kan zowel geen mineralen als de meeste vitamines niet of onvoldoende zelf aanmaken en moet deze voornamelijk via voeding binnenkrijgen. In de voeding van BF®Petfood Diervoeding BV zijn alle vitaminen en mineralen ruimschoots en in de juiste verhouding aanwezig. Klik hier voor meer informatie over vitaminen en mineralen.

Als u overschakelt op BF®Petfood kattenbrokjes doe dit dan geleidelijk. Dat wil zeggen: begin met de helft BF®Petfood en de helft van het voer dat uw kat gewend was. Verhoog geleidelijk de hoeveelheid zodat u na enkele dagen geheel bent overgeschakeld op BF®Petfood. Met deze wijze van overschakelen kunt u problemen voorkomen.

Glycemische index

De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Is de glycemische index relevant voor diervoeding voor hond en kat? Het antwoord is 'mogelijk', maar we hebben meer informatie nodig voordat het op de beschikbare honden- en kattenvoeding kan worden toegepast. Een honden- of katten voeding kan een ingrediënt bevatten dat bij mensen wordt geindexeerd vanwege een hoge of lage glycemische index, maar dat vertelt het hele verhaal niet als het gaat om de glycemische index van de volledige voeding. Daarnaast worden sommige gezondheidsvoordelen van een voeding voor hond of kat met een lage glycemisch index afgeleid van voedingsonderzoeken bij mensen terwijl deze niet onderzocht zijn bij honden en katten. Sommige gezondheidsclaims (o.a. chronische ziekte preventie) aangaande voedingen voor hond en kat met een lage GI index zijn afkomstig van onderzoek bij mensen en zijn niet gecontroleerd bij honden en katten. Echter, is er meer onderzoek nodig voordat bepaalde conclusies of claims kunnen worden vastgesteld en/of hetzelfde geldt voor huisdieren.

Bijlsma Quality Petfood (BiQfood) is de overkoepelende onderneming welke handelt in natuurlijke en biologische diervoeding onder naam en logo BF® Petfood. De biologische producten bevatten tevens de merknaam Biofood® Bekijk hier onze Algemene verkoopvoorwaarden.
Deutch
Frans
English
Nederland
Nederlands
Nederlands
Tel.: 0031 (0) 512541920 info@biofooddiervoeding.nl winkels login certificaat zoeken