Aanvullend

NIEUW: Smaakvolle, natuurlijke en glutenvrije BF® Petfood 3-in-1 Vlo & Teek en Blaf & Relax kruiden koekjes voor de hond. Met unieke kruidenformules.

Iedere hond is anders en heeft zo z’n specifieke behoeftes, eigenschappen en eventuele speciale voedingseisen. BF®Petfood’s aanvullende producten bieden de nodige (extra) ondersteuning voor uw hond. > Scroll naar beneden voor meer informatie.   

Glutenvrij
3-in-1 koekjes vlo & teek
meer informatie
Glutenvrij
3-in-1 koekjes Blaf & Relax
meer informatie
OMEGA+ Vloeibaar schapenvet
meer informatie
OMEGA+ Zalmolie
meer informatie
Kruiden Mix
meer informatie
Souplesse
meer informatie
OMEGA+ vloeibaar knoflook
meer informatie
Omega+ Probiotica
meer informatie
Tarwevrij
3-in-1 koekjes Gras & Poep Naturel
meer informatie
3-in-1 koekjes Gras & Poep Cranberry
meer informatie

Informatie

[Indien de te dunne ontlasting aanhoudt of vreemd van kleur is, bloed kan bijv. bij (dunne) ontlasting voor een zwarte kleur zorgen, is het raadzaam een dierenarts te waarschuwen. Zorg in ieder geval voor voldoende drinkwater zodat uitdroging wordt voorkomen.]

Advies: BF®Petfood 3in1 mineralen koekjes. Evt in combinatie met BF®Petfood vezelrijke diner voeding of combineer met vers vlees voeding. Stevige ontlasting is het resultaat.

2. Eetafwijkend gedrag.
Gras/takjes eten: Niemand weet 100% zeker waarom honden gras en/of takjes eten Het is in ieder een veelvoorkomend gedrag bij honden en zeker niet iets is om je zorgen over te maken. Het kan zijn dat honden gras en/of takjes eten vanwege een instabiele spijsvertering en/of als ze misselijk zijn (meestal op een lege maag) en/of gebrek aan omega vetzuren en/of vanwege niet complete voeding (vitamine/mineralengebrek) of omdat hij/zij het lekker vindt of uit verveling. Gras en/of takjes eten vergemakkelijkt het braken. Het kan ook zijn dat er sprake is van een tekort aan vezels in de voeding. Voor honden met een overproductie van maagzuur kan het zinvol zijn om deze honden houdbare of diepvries vleesvoeding te geven en/of 's avonds heel laat nog wat vezelrijke voeding en BF®Petfood 3-in-1 koekjes. Als uw hond gras en/of takjes eet, daarna braakt dan is hij (waarschijnlijk) af van hetgeen dat hem dwars zat. Let op! Laat ze geen gras eten dat is behandeld met pesticiden of meststoffen. Als de hond blijft kokhalzen en niet in staat is om over te geven, of gras blijft eten om zo te kunnen braken, of de hond blijft niet eetbare (vreemde) voorwerpen eten (ook wel pica genoemd) zoals bijv. papier, vuil of afval dan moet u hem meenemen naar de dierenarts.

Advies: BF®Petfood vleesvoeding, vezelrijke Diner voeding en 3in1 mineralenkoekjes.

Ontlasting eten: Ontlasting eten kan verschillende oorzaken hebben waaronder: macht der gewoonte, gedrag(afwijkend), verveling, aanwezige smaakstoffen in ontlasting of een storing van de darmflora en/of gebrek aan ruwvezel (Tip: Diner voeding). Het kan ook zijn dat de hond als pup te weinig omgevingsprikkels heeft gehad en/of in een kennel gehuisvest zijn (geweest).en te vaak te lang alleen is geweest in de aanwezigheid van ontlasting (niet snel genoeg opgeruimd). Toegenomen eetlust kan ook zorgen voor het gemakkelijker aanleren om ontlasting te eten (castraten: teef en reu) of dieren met bepaalde ziektes die tot meer eetlust leiden. Ondervoeding, een jonge hond is energierijk, of verkeerde zindelijkheidstraining (snuit in de poep drukken) kan ook een oorzaak zijn.

Tips: Zorg voor goede uitgebalanceerde voeding, houdt uw hond aangelijnd vooral op plaatsen waar veel poep ligt, probeer het appel op de hond te verbeteren (training) en zorg voor voldoende afleiding en activiteit. Houd de ruimtes waar de hond vertoeft vrij van ontlasting (vooral bij pups). Probeer BF®Petfood 3in1 mineralen koekjes met de nodige vezels. Bijkomend voordeel van honden die BF®Petfood 3in1 koekjes gegeten hebben is dat de ontlasting niet aantrekkelijk gevonden wordt. Kaoliniet bederft, net als ananas, de "lekkere smaak" van de ontlasting.

Bij de meeste gevallen gaat het voorbij. Ernstigere gevallen vergen veel inzet (met of zonder medicijnen) van de eigenaar, maar leiden dan wel tot resultaat. De kans op een terugval blijft echter aanwezig!

Advies: BF®Petfood 3in1 mineralen koekjes. Evt in combinatie met BF®Petfood vezelrijke diner voeding of combineer met vers vlees voeding.

3. Voerverandering
Bij het overschakelen naar andere voeding kan het maag-darmkanaal uit balans raken. Spijsverteringsproblemen en dunne ontlasting kunnen het gevolg zijn.

Advies: BF®Petfood 3in1 mineralen koekjes met kaoliniet en kruiden en BF®Petfood Omega+ Proboitic zorgen voor de nodige ondersteuning bij voervervandering of niet goed verteerbaar voer.

Het kaoliniet heeft absorptieve eigenschappen voor toxinen uit de darminhoud en zorgt voor binding van belastende stoffen in het verteringskanaal. De kruiden bevatten o.a. weegbree, wat het slijmvlies van het spijsverteringsstel ondersteunt, en salie. Salie zorgt voor afvoer van afvalstoffen. De aanwezige vezels bevorderen de spijsvertering en zorg zorgen voor een goede darmflora en bacteriën in de darm. De 3-in-1 mineralen kruiden koekjes zorgen er voor dat de toxinen, bacteriën en irriterende stoffen uit de darm absorberen, het darmslijmvlies beschermen en bijdragen tot een normale stoelgang.

Smaakvolle BF®Petfood 3-in-1 mineralen hondenkoekjes:

1. helpt ontlasting dikker te maken;
2. bij eetafwijkend gedrag (ontlasting/gras eten);
3. ondersteuning bij voervervandering of niet goed verteerbaar voer.

Voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

Kenmerken:

 • helpt ontlasting dikker te maken.
 • bij eetafwijkend gedrag (ontlasting/gras eten).
 • tevens te gebruiken bij voerverandering of bij niet goed verteerbaar voer.
 • met o.a. kaoliniet (kleimineraal), kruiden en calcium.
 • voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

BF®Petfood 3-in-1 hondenkoekjes zijn geschikt voor alle hondenrassen, van alle leeftijden.

BF®Petfood vloeibaar schapenvet bevat een combinatie van schapenvet, zalmolie (omega 3 en 6) en zonnebloemolie. Vloeibaar schapenvet kenmerken: rijk aan omega vetzuren 3, 6 en 9, verbetert voedselopname en vertering, besparing dagelijkse voedingskosten, gezond voor hart en bloedvaten, betere ontwikkeling van de organen, ideaal voor vacht en huid. De vloeibare smaakmaker en de oplossing bij vele huid- en vacht irritaties bij honden. Voor alle hondenrassen.

Kenmerken:

 • mix van schapenvet, zalmolie (omega 3 en 6) en zonnebloemolie.
 • ondersteunt huid, vacht, vertering, stijfheid, gewrichten, darmen en voedselintolerantie.
 • voor alle hondenrassen en alle leeftijden.

BF®Petfood zuivere en koudgeperste* Zalmolie uit Schotse zalm, is rijk aan meervoudig onverzadigde omega 3 en 6 vetzuren en bevat optimale EPA/DHA (7,5%/8,8%) waarden. BF®Petfood zalmolie is gunstig voor hart en bloedvaten, ondersteunt gewrichten, huid (bijv. haaruitval, jeuk, vlooien allergie en kale plekken), vacht (bij bijv. doffe vacht), vertering (voedselopname) en zorgt voor verlaging pH waarde urine (ivm blaasgruis). Hoog geconcentreerd pure zalmolie en dus zuinig in gebruik en niet vermengd met andere (goedkopere) visolie. Voor alle honden- en kattenrassen.

Kenmerken:

 • koudgeperst, optimale werking.
 • onvermengde geconcentreerde pure zalmolie, rijk aan omega 3 en 6 vetzuren.
 • ondersteunt huid, vacht, stijfheid, gewrichten en vertering.
 • voor hond en kat en alle leeftijden.

BF®Petfood zalmolie is sterk geconcentreerd en vrij van zware metalen, PCB's en dioxines.

*Verhelpt, voorkomt, behandeld of geneest geen ziekte en/of aandoening.

Bijlsma Quality Petfood (BiQfood) is de overkoepelende onderneming welke handelt in natuurlijke en biologische diervoeding onder naam en logo BF® Petfood. De biologische producten bevatten tevens de merknaam Biofood® Bekijk hier onze Algemene verkoopvoorwaarden.
Frans
English
Nederland
Nederlands
Nederlands